diumenge, 22 de novembre del 2020

Patrocinadors: Orciny Press

Orciny Press és una editorial que porta en actiu ja cinc anys i tot i que la seva producció és majoritàriament en castellà té ja una bona quantitat de títols en català, i han fet una gran tasca recuperant les obres menys conegudes de Manel de Pedrolo.

 A El biblionauta ens parlen una mica de la temàtica principal de Orciny, el Bizarro.

Tradicionalment, la frase de venda del bizarro ha estat: «la secció de culte del videoclub convertida en literatura», però sempre hem sentit que se’ns quedava curta perquè moltes obres del gènere tenen una doble lectura que les porta més enllà del simple divertiment (tot i que no passa res si és només escapista; mira al teu voltant, la realitat és una merda, per molt subjectiva que aquesta sigui). També diem que així com la ciència-ficció tracta de provocar al lector un cert sentit de la meravella, el bizarro el que vol és provocar el que en diem «sense of WTF?», o «sentit del “però què coi?”». Si amb un llibre et preguntes cada cinc pàgines «però què coi estic llegint?», segurament sigui bizarro. O sigui que més o menys aquestes són les definicions que donem de manera ràpida quan algú ens pregunta.  



Els nens d'El Pardo, de Sergi G. Oset (5 ebooks)




Sergi G. Oset ens dibuixa un futur fosc i llimós ple de fatxes, cures, ciborgs… i de fatxes que son cures ciborgs. Si a sobre li afegim uns quants robots gegants i homes-llop en miniatura, res no falla perquè els plans no surtin bé per a qui vol un món millor.

 
Hipermatrònic, l’hiperbreu que va sorgir de l’espai profund, de Sergi G. Oset

 

El mestre del microrelat ens porta un recull de minificcions de ciència-ficció, fantasia i terror.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens traslladem!

Atenció a tothom! Estrenem nova web! Des de allà us anirem informant de les novetats i podreu seguir oferint partides obertes. Ens trobareu ...