diumenge, 22 de novembre del 2020

Donatius i sortejos (actualitzat 22/11/2020)

Tot i que els  nostres objectius són passar-ho molt i molt bé i donar difusió de la comunitat que estem creant de jugadors de rol en català, no hem d'oblidar quin és el principal propòsit de les jornades: donar suport a Ayudar Jugando.

Aquesta associació fa molts anys que està pencant ben fort per portar un somriure als nens, fent una tasca social molt maca i molt important, muntant ludoteques i tallers allí on poden per recaptar calés pels nens.

Aquest any, amb el coi de Covid no han pogut fer res així que ens han demanat ajut als socis i coneguts, perquè els donéssim un cop de mà. I aquí ens teniu!

Si voleu col·laborar, pel somriure d'un nen, podeu fer el vostre donatiu en aquest enllaç. Qualsevol quantitat és bona, no us preocupeu. Són temps difícils per tothom i qualsevol contribució és agraïda, per humil que sigui.

 
En agraïment al vostre suport, sortejarem una sèrie de llibres entre aquells que ens feu arribar un correu a tirantlodauderol@gmail.com avisant de què heu fet el donatiu. En resposta, rebreu una paraula clau que serà el vostre nom en el sorteig. Així, el dia que fem el sorteig en lloc d'anar dient noms podrem dir coses en plan: Aquest llibre és pel Patufet i el següent pel Caçador, i no haver de dir el nom de ningú. Sabreu al moment si heu guanyat quelcom en veure el vídeo, tot i que us enviarem un correu per confirmar. 

Tindreu 15 dies per dir-nos on voleu rebre el vostre premi. Si passat aquest temps no ens heu dit res, el tornarem a sortejar.

I fins al dia 25 de novembre podeu seguir entrant partides per les jornades.
 I ara... passem a la teca! Quins premis tenim? Aquest llistat s'anirà actualitzant, tot i que farem entrades.

Els nostres primers patrocinadors són un jove editorial catalana de literatura fantàstica: MaiMes.

Mireu el que diuen de si mateixos, és que cal estimar-los:

Diuen de la literatura fantàstica que és una narrativa evasiva i d’entreteniment. Evidentment, en els llibres de Mai Més hi podreu trobar una crida a l’aventura i molta diversió. Però també hi trobareu sovint anàlisi sociopolític de gran profunditat i creiem que això també forma part de l’èxit d’aquest gènere. És una literatura que no en té prou amb la realitat. Viatja al futur per analitzar els problemes als quals ens enfrontarem com a civilització, altera paradigmes antropològics i socials per especular sobre dogmes que ara donem com inamovibles o indaga en els nostres temors més atàvics. 

A Mai Més no ens amaguem. Som freaks i volem fer llibres aprofundint en aquestes temàtiques. Volem fer una literatura declarada obertament feminista, integradora, compromesa políticament, ecologista, queer… i esperem que la disfruteu tant com nosaltres!

I a més són els traductors del mestre Pratchett al català!

Els llibres que sortejarem són quatre novetats d'autors de gran nivell:

La Ciutat i la Ciutat, de China Mieville.


«Impossible parlar de Miéville sense fer servir la paraula brillant
Ursula K. Le Guin

Exhalació, de Ted Chiang 


En aquest recull fantàstic i elegant, Ted Chiang s’enfronta amb les preguntes més velles que existeixen: quina és la natura de l’univers? Què significa ser humà?, i també amb d’altres que ningú més havia imaginat

La brigada lluminosa, de Kameron Hurley


La Brigada Lluminosa. Així és com els soldats que lluiten en la guerra contra Mart anomenen els que tornen… diferents. Tothom queda transformat pel que la corporació els ha de fer per convertir-los en llum. 

La mestra del te i la investigadora, de Aliette de Goddard.

«La mestra del te i la investigadora és un misteri holmesià impressionant, en què Holmes és una dona i Watson és una nau espacial. És tot el que jo volia. Infusions, espai sideral i misteris dins de misteris»
Mary Robinette Kowal
 

Maqui edicions porta publicant jocs de rol en català des de 2008.

De si mateixos ens diuen:

La nostra política editorial rau en la voluntat de llurs fundadors (Quim Ball-llosera i Mateu Pastoret) de crear un corpus de jocs de rol en català, fins ara pràcticament inexistent, aportant al mercat les noves tendències en els jocs de rol, sense renunciar a l'oportunitat de fer-ho amb aquells jocs més clàssics.

Lenta i metòdicament ens han portat moltes petites joies que fa goig veure, i que ja voldrien tenir en el seu catàleg algunes editorials espanyoles.

Per a les nostres jornades ens ofereixen els següents jocs:

Essència de 20 (Dos exemplars)




Un hack “OSR” de la primera edició del joc més famós amb elements dels jocs de rol de l’era “original” i de la teoria d20 moderna. Una versió de The Black Hack.



Un joc sense director de joc ni preparació on els jugadors són un grup de pacients que han sofert un xoc traumàtic i lluiten per recuperar els seus records.




El joc de rol d'espasa i bruixeria.

Un sistema senzill, ràpid i heroic, carregat d'acció, fetilleria i cops d'espasa, ambientat en una terra de jungles caloroses, grans erms indòmits, aiguamolls curulls d'horrors i deserts àrids. Un lloc de sagues i llegendes, d'èpica i mites.



Un joc gòtic sobre la maldat, l’autoaversió i l’amor no correspost que explora el drama de figures com Quasimodo, o Renfield (Dràcula), en un intent de superar les seves limitacions i retrobar la humanitat.

A Outer Space, els jugadors encarnen humans raptats per extraterrestres que, convertits en astronautes, sols i perduts per l’espai, teleportats de planeta en planeta, són la darrera esperança de salvació de l’univers de l’amenaça de destrucció de totes les galàxies.



Itras By, un joc de rol surrealista en una ciutat que recorda a l'Europa d'entreguerres amb un sistema amb cartes, enfocat en el freeform i la improvisació.
 

Editorial Chronos. Una jove editorial que té les idees molt clares:

Chronos és una microeditorial independent amb l’esperit de difondre la literatura de ciència-ficció, des dels clàssics de la Golden Age fins a les novetats més sucoses. Publiquem llibres reivindicatius, que conviden a reflexionar, sense oblidar l’element de gaudi i el sentit de la meravella. Combatem l’apatia, la repressió i la barbàrie amb llibres plens de bones històries.

És molt maco que una editorial tan recent, que només té tres llibres en el seu catàleg (això si, quins títols) ens vulgui donar suport aportant dos exemplars de la seva darrera publicació, un llibre d'allò més divertit.

 Els vents del temps, de Robert Silverberg



Any 2059. Els viatges en el temps són una realitat. El Servei del Temps ofereix als turistes poder reviure esdeveniments clau de la Història. Judson Daniel Elliott III s’enrola com a guia temporal per navegar els vents del temps. Línia amunt coneixerà la Pulquèria Ducas, una avantpassada seva per la qual perdrà el cap. Aquesta fascinació prohibida alertarà la Patrulla del Temps i posarà en risc la seva pròpia existència.

 

Orciny Press és una editorial que porta en actiu ja cinc anys i tot i que la seva producció és majoritàriament en castellà té ja una bona quantitat de títols en català, i han fet una gran tasca recuperant les obres menys conegudes de Manel de Pedrolo.

 A El biblionauta ens parlen una mica de la temàtica principal de Orciny, el Bizarro.

Tradicionalment, la frase de venda del bizarro ha estat: «la secció de culte del videoclub convertida en literatura», però sempre hem sentit que se’ns quedava curta perquè moltes obres del gènere tenen una doble lectura que les porta més enllà del simple divertiment (tot i que no passa res si és només escapista; mira al teu voltant, la realitat és una merda, per molt subjectiva que aquesta sigui). També diem que així com la ciència-ficció tracta de provocar al lector un cert sentit de la meravella, el bizarro el que vol és provocar el que en diem «sense of WTF?», o «sentit del “però què coi?”». Si amb un llibre et preguntes cada cinc pàgines «però què coi estic llegint?», segurament sigui bizarro. O sigui que més o menys aquestes són les definicions que donem de manera ràpida quan algú ens pregunta.  



Els nens d'El Pardo, de Sergi G. Oset (5 ebooks)




Sergi G. Oset ens dibuixa un futur fosc i llimós ple de fatxes, cures, ciborgs… i de fatxes que son cures ciborgs. Si a sobre li afegim uns quants robots gegants i homes-llop en miniatura, res no falla perquè els plans no surtin bé per a qui vol un món millor.

 
Hipermatrònic, l’hiperbreu que va sorgir de l’espai profund, de Sergi G. Oset

 

El mestre del microrelat ens porta un recull de minificcions de ciència-ficció, fantasia i terror.

 

Editorial Sugaar ens ofereix un exemplar físic del seu joc Jetas i un pdf de la seva traducció al català, Barruts.

https://i2.wp.com/sugaareditorial.com/wp-content/uploads/2020/10/Jetas-catalan.jpg?fit=2550%2C3300&ssl=1 

Jetas és un joc d’humor caricaturesc, on ens fiquem en la pell d’originals personatges estereotipats per a riure’ns de tothom, començant per nosaltres mateixos amb tòpics i faltades vàries.
Jetas serà perfecte per a esplaiar-se i divertir-se amb sessions curtes, permetent-te jugar aventures quan no disposes de més d’una hora i quan vols dedicar-li una tarda llarga a liarla parda. 

El patrocinador d'avui es Edicions Secc, que diuen de si mateixos:

Editorial deliciosament suïcida dedicada al gènere fantàstic en català
Edicions SECC és un segell independent especialitzat en ciència ficció i fantasia escrites en llengua catalana per autors, novells o veterans, nacionals. 

També estimem la mitologia de la nostra terra i ens bolquem en compartir-la, modernitzar-la i donar-la a conèixer a través de les nostres publicacions.

 

I ens ofereixen aquest dos llibres que sortejarem en pack:

El concili Fetiller: Cartografia del planeta Goblin

 
Deu expedicionaris, deu missions.
Un objectiu: revelar el que roman ocult.
 

 
 
El Concili Fetiller ha declarat Goblin com un planeta prohibit. Ningú pot traspassar les portes imensionals que hi donen accés, controlades per cíborgs  assassins. Però el boca-orella és poderós i difícil de controlar, sobretot quan hi ha minairons ociosos pel mig, fins i tot per al Gran Mestre Fetiller i hi ha uns quants aventurers que volen ­descobrir què amaga aquest planeta ­desconegut

 

 

Curset: mètode de català per a tothom

Image 

 Per fi arriba un llibre per aprendre el català, per aprendre sobre els catalans i per aprendre-ho a la catalana sense morir d’avorriment.

És el llibre ideal per a gent jove (o no tan jove) a la qual l’idioma se li fa costa amunt. És el llibre ideal per regalar a l’amic estranger per explicar-li què i com és la teva llengua. És el llibre ideal per a aquell amic català, ja sigui nouvingut o nascut aquí, que no s’acaba d’animar a parlar-lo. I, en general, és un llibre per a totes aquelles persones inquietes, amb sentit de l’humor i interès per la llengua.

Un mètode innovador creat especialment per un trio insuperable: una lingüista de l’Optimot, un humorista de culte i una il·lustradora de fama internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens traslladem!

Atenció a tothom! Estrenem nova web! Des de allà us anirem informant de les novetats i podreu seguir oferint partides obertes. Ens trobareu ...